TÜRK LOKUMU

TÜRK LOKUMU


        Türk mutfağının tüm dünyada en çok bilinen tatlısı lokum, yurt dışında "Türk tatlısı" adıyla biliniyor. "Lokum" kelimesi Arapça "rahatü'l-hülküm" yani "boğazı rahatlatan" sözünden gelmektedir. Kimi kaynaklara göre 15.yy.dan beri Anadolu'da yapılagelen lokum, kimi kaynaklara göre 18.yy. sonunda I. Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine düzenlenen bir yarışma neticesinde Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından sert şekerlerin sıkılmasıyla bulunmuştur. Bunula birlikte lokumu seri olarak üreten, popülerleştiren ve Avrupa'ya tanıtan kişinin Ali Muhiddin Hacı Bekir olduğu tartışmasızdır. 19.yy.da bir İngiliz gezgin aracılığıyla Avrupa'ya götürülen Hacı Bekir lokumu, Avrupalı şekerciler tarafından taklit edilmeye çalışılmış ancak malzemeleri basit olmasına karşın yapım tekniği zor olduğundan üretimi başarılamamıştır.
        Her şey hakkında, her türlü bilgi için takipte kalın..